“HET ZOU TOCH MOOI ZIJN ALS DE TANK UITBLOEIT TOT EEN MULTIDISCIPLINAIR KUNSTENCENTRUM”

Tankbewoners Sam Vanroose (27) en Alice Vanderschoot (29) denken na over wat De Tank voor hen betekent.  
Sam: “Nog niet, maar ik denk wel dat dat kan. Veel mensen weten nu nog niet goed wat De Tank eigenlijk is, maar het heeft zo veel in z’n mars. Eigenlijk zouden we eens moeten nadenken over wat we allemaal kunnen doen met De Tank. Het zou toch mooi zijn als we er een soort multidisciplinair kunstencentrum van kunnen maken waar zowel ateliers, exporuimtes als een plaats voor optreden onder één dak te vinden zijn. Volgens mij zou één grote site echt iets kunnen betekenen voor Brugge, maar we moeten daarvoor eerst de toestemming krijgen.” 

Alice: “We moeten ervoor zorgen dat De Tank ook aantrekkelijk wordt voor mensen die de plek nog niet kennen. Momenteel kan de drempel om binnen te komen nog wat hoog zijn, gewone passanten gaan er niet zomaar binnen. Dat vind ik jammer. Evenementen zoals ‘Open Ateliers in De Tank’ zorgen er wel voor dat veel mensen naar binnen komen. Dat is een goeie manier om een breder publiek te bereiken.” 

Sam: “Als de inwoners van Brugge De Tank beter zouden kennen, zouden ze beseffen dat wij veel kunnen doen voor de stad. Wij kunnen echt wel iets betekenen voor Brugge, waar niet veel moderne kunst te vinden is bijvoorbeeld.”   

Wat zou het betekenen als De Tank er niet meer is? 

Sam: “Als De Tank er niet meer is, ben ik werkloos. Zo simpel is het. Dan zou ik waarschijnlijk een garagebox huren om al mijn spullen te zetten, maar ik zou er niet kunnen werken zoals ik nu in mijn atelier wel kan. Ik zou terug in het onderwijs werken of in een grootwarenhuis, want er zouden niet veel andere opties zijn en wat ik hier in De Tank doe, zorgt ervoor dat ik mijn huur en dergelijke kan betalen. Misschien is het wel een idee om naar de haven te trekken met De Tank. Iedereen wil Damme en Zeebrugge opwaarderen, dus dan kan een project zoals De Tank een goeie mooie optie zijn. Er is daar plaats, in de binnenstad zijn er minder opties.” 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s