Punt.365

“We zoeken en bouwen samen met de Brugse partners een geschikte infrastructuur uit waar jong en oud, individueelvof in groep, zijn/haar culturele talenten kan beoefenen. Op deze locatie moet alles mogelijk zijn: muziek, dans, theater, beeldhouwkunst, schilderkunst, …”

Startoverleg in De Republiek

Donderdag 21 oktober is het zover. Verschillende spelers (organisaties, beleidsmakers, liefhebbers, …) steken de koppen samen. We denken na over ruimte voor creativiteit in de stad en zetten de eerste stappen naar gezamenlijke oplossing voor creatieve ruimte in Brugge. Programma: 9u: ontbijt en koffie 9u30: start denkdag 12u30: einde denkdag Vragen over dit startoverleg? Mail… Lees verder Startoverleg in De Republiek

Schrijf je in voor het startoverleg (21.10.2021)

In het beleidsprogramma voor 2019-2024 formuleerde Stad Brugge onder ‘beleidspunt 365’ de ambitie om in de komende beleidsperiode werk te maken van creatieve ruimte. Het Entrepot, Kaap en De Republiek starten een traject dat moet resulteren in een ambitieus maar realistisch en breed gedragen actieplan dat (opnieuw) ruimte maakt voor creativiteit in de Brugse binnenstad. Maar dat doen… Lees verder Schrijf je in voor het startoverleg (21.10.2021)

“ER WANDELEN HIER MEER CHINEZEN DAN DAT ER MENSEN WONEN, MAAR TOCH IS HIER ZO VEEL CREATIEF TALENT”

Tankresidenten Davy Denduyer (27) en Brecht Vanhoutte (18) denken na over wat De Tank betekent voor Brugge. “Ik zie jou als een soort mentor”, begint Brecht tegen Davy. Ik ontmoet de jonge fotograaf en de ervaren grafisch ontwerper, art director en designer in de studio van Davy, die hij samen met de fotograaf Daniil Lavroski… Lees verder “ER WANDELEN HIER MEER CHINEZEN DAN DAT ER MENSEN WONEN, MAAR TOCH IS HIER ZO VEEL CREATIEF TALENT”

“HET ZOU TOCH MOOI ZIJN ALS DE TANK UITBLOEIT TOT EEN MULTIDISCIPLINAIR KUNSTENCENTRUM”

Tankbewoners Sam Vanroose (27) en Alice Vanderschoot (29) denken na over wat De Tank voor hen betekent.  Sam: “Nog niet, maar ik denk wel dat dat kan. Veel mensen weten nu nog niet goed wat De Tank eigenlijk is, maar het heeft zo veel in z’n mars. Eigenlijk zouden we eens moeten nadenken over wat we allemaal kunnen doen met De Tank. Het… Lees verder “HET ZOU TOCH MOOI ZIJN ALS DE TANK UITBLOEIT TOT EEN MULTIDISCIPLINAIR KUNSTENCENTRUM”

“ALS DE TANK ER NIET MEER IS? TERUG NAAR EEN GARAGEBOX OF EEN MECENAS ZOEKEN”

Illustrator Frieke Verlé (29) en digital creative Sander van Bellegem (26) over De Tank, gezamenlijke rookpauzes en de sugardaddy’s van de kunst.   Wanneer ik de twee bruggelingen vraag waar ze elkaar leerden kennen schatert Frieke meteen: ‘Is dit een datingprogramma of een interview?’ We barsten alledrie in lachen uit en de toon voor het gesprek is meteen gezet. Een luchtige babbel, maar daarom niet minder gemeend. “We lachen nu wel veel, maar De Tank betekent ook… Lees verder “ALS DE TANK ER NIET MEER IS? TERUG NAAR EEN GARAGEBOX OF EEN MECENAS ZOEKEN”


Blijf op de hoogte

Krijg nieuwe updates direct in je mailbox.